tisdag 18 november 2008

Centern vänder sin kappa...


Centerpartiet vill mildra lagen mot otillåten
nedladdning av upphovsrättsskyddat material på nätet, skriver DN. Idén är att en varning skall skickas ut till nätpiraten i fråga innan skiv- eller filmbolag kan vidta åtgärder. Fantastiskt, eller hur? Men nästa gång en överträdelse sker då är det kört i alla fall. Vore det inte bättre att politikerna skrinlade den aktuella lagen helt, och satte sig ner och diskuterade fram en lösning med represen-tanter för nätpirater och parterna med de ekonomiska intressena. Låt det ta lite tid, jag är helt övertygad om att en lösning på detta problem finns alldeles bakom hörnet.

Dessutom kvarstår problemet med att bolag och myndigheter aldrig kan veta vem som är den skyldige, så länge det är möjligt att logga in på annans nätverk och nyttja en intet ont anande datorägare för sina syften. Det är en vital detalj som måste lösas innan den nya lagen träder i kraft. Vi kan rimligen inte stifta en lag som även tvingar folk att kryptera sina nätverk för att omöjliggöra missbruk av desamma.

Centern agerar alldeles för opportunt i den här frågan, de anpassar bara sin politik till den rådande debatten. Det blir bara till ett litet köttben som kastas till svaranden i den här intressekonflikten.

Mitt betyg: Centern fiskar...

Inga kommentarer: