lördag 15 november 2008

Lidl förgiftar matavfall


Flera tidningar, bl.a. DN, AB och Metro berättar att tyskägda företaget Lidl i Solna hällt ett frätande rengöringsmedel - liknande Klorin - över de matinkuranser som slängts i olåsta containrar. Detta för att förhindra att områdets hungriga och hemlösa förser sig av de osäljbara och ratade matresterna.


Likt traditionell råttbekämpning bestämde sig någon på företaget för att med gift framkalla sjukdom hos "mattjuvarna". För att påtala risken med att äta av geggan, hade företaget humant nog försett behållarna med en varningsskylt. Men alla vet nog hur en tom mage fungerar, den måste fyllas med något ätbart, det borde Lidl insett och istället förekommit situationen med att förse kärlen med lås.

Idag säger sig företaget vara tveksamt till initiativet och kommer hädanefter att låsa sina soptunnor. De säger också att det som hänt verkligen inte är något som ingår i deras policy. Mathias Kivikoski, vd för Lidl Sverige, säger i ett pressmeddelande att det som hänt i butiken är; "olyckligt och fel och vi beklagar det inträffade".

Och Lidl, medan ni är igång - sätt ett lås på era mejeridiskar på en gång. Då vi slipper den konserverade, miljövidriga och långresande tyska mjölken. Eller - om den kan anses vara drickbar för biologiska varelser - bjud ut överskottet gratis till de hungrande och hemlösa!


Mitt betyg: Sjön är full av "buksimmande" fisk!

Inga kommentarer: